Връзка между органите на тялото

Хороскоп 17.07.2021 11:00 Снимка: ДНЕС+

Връзка между органите на тялото

Здравето на физическото тяло, както са казали древните мъдреци и се потвърждава от съвременната наука, напълно зависи от енергията на самия човек и състоянието на енергийното пространство в заобикалящата го среда. От това следва, че настроението на човека управлява живота му, а оттам и здравето и житейските ситуации. Както казва народната мъдрост: „Ако искате да подобрите живота на човек, развеселете го.“ Да разгледаме какво ни казва кармичната астрология.

Очи - черен дроб

Очите отразяват качеството на черния ни дроб. Очите получават и филтрират външната информация. Черният дроб получава и филтрира вътрешната информация. Черният дроб е нашето огнище на живот, около което като малки деца са се събрали всички останали органи. Черният дроб е като майка - тя единствена знае какво е добро и кое е лошо. Като химическа лаборатория, той е в състояние да разпознава, филтрира и изхвърля отровите и някои токсини в кръвта. След това химически ги изгаря в огнището си, давайки на цялото тяло топлината на живота.

Очите в тялото са основният орган за получаване на информация и изключително деликатен инструмент, който е един от първите, които се повреждат от въздействието на лошо филтрирана кръв. Нарушаването на филтриращата функция на черния дроб води до развитието на редица очни заболявания, като катаракта, глаукома, дистрофия и отлепване на ретината.

На енергийно ниво отрицателните черти на характера на близките, които с мило изражение на лицата си, представят духовни отрови в красиви опаковки, като хитрост, подлост, предателство, причиняват негодувание, скръб, които пораждат спазми и чернодробни дисфункции. Човекът започва да се ядосва и да съжалява, че не е видял, не е разпознал, не е разбрал и е бил отровен от измама, сега не вярва на никого и не иска да вижда никого. Следователно проблеми със зрението възникват при хора, които не искат да видят текущата житейска ситуация, отказват да я приемат.

Вродени очни заболявания се срещат при хора, които идват на този свят с обиди от минали животи. Гневът, омразата, безнадеждността, самобичуването нарушават функцията на черния дроб и влошават зрението. Запомнете това и бъдете в състояние да си простите.

 Уши - бъбреци

Ушите в нашето тяло са отражение на процеса на бъбречна дейност. Оказва се, че има връзка между тях. При плода развитието на ушите и бъбреците настъпва едновременно, през 5-8 гестационна седмица. Затова генетични, негенетични аномалии и инфекциите могат едновременно да увредят ушите и бъбреците. Микроскопското изследване на бъбреците показва, че кохлеята и вътрешното ухо имат много сходни мембрани по структура. И в двата случая мембраните изпълняват сходни функции за поддържане на химическия баланс на течностите в бъбреците и вътрешното ухо. Поради сходната молекулярна структура токсичните лекарства или предозирането на диуретици могат да увредят бъбреците и ушите.

По отношение на енергията, бъбреците са основата, на която се основават всички обменни процеси в организма. Когато процесите на енергиен обмен по някаква причина са нарушени и човек получава по-малко енергия, отколкото е изразходил, възниква дисбаланс в енергията, в резултат на което се появяват неразбиране и негодувания.

Ако човек не харесва това, което чува, изпитва гняв от чутото и не го приема или се чувства, че никой не иска да го чуе, тогава се откъсва и страни от хората. Подобни мисли претоварват тялото, свиват кръвоносните съдове, за да пестят енергия. Впоследствие се отразява зле на слуха и при работа на бъбреците. Бъбречната болест е следствие от блокиране на потока на енергия в тялото. Научете се да слушате внимателно, да разбирате и приемате текущи събития и различни житейски възможности.

Бронхи - хипоталамус

Състоянието на бронхите отразява нашата позиция в живота в обществото, като е проекция на хипоталамуса, който е отговорен за регулирането на всички вътрешни процеси в тялото. Проблемите с бронхите отразяват проблемите на човек с обществото, а силната кашлица предполага, че човек иска да вика за несправедливостта към целия свят. Но това може да се прости на неразвитите души, които са като малки деца, когато те искрено вярват, че родителите им грешат, не им позволявайки да тичат по пътното платно. Но по-възрастните души разбират, че сме дошли на света, за да преминем през нашите уроци, да изплатим дълговете си или да простим на тези, които вече не могат да направят нищо. Пазете и подхранвайте любовта си към живота. Жизнелюбието е вълшебната пръчка, която разтваря всички житейски проблеми. /Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448