Телевизията и Нептун

Хороскоп 20.01.2021 11:24 Снимка: ДНЕС+

Телевизията и Нептун

Телевизионните предавания в астрологията се управляват от Нептун, деветата планета в Слънчевата система. Другите сфери, за които планетата отговаря са медицината и фармакологията. Телевизията е мощно средство да изпаднем в „забрава“ без медикаменти. За човек, намиращ се под постоянно напрежение, в стресово или депресивно състояние, възможността тъпо да гледа екрана и да превключва програмите, избирайки изпълнения на комици, кинокомедии, това се явява наистина спасителен вариант. По-добре е да избере концерт на класическа музика все пак.

В древни времена енергията на Нептун се използвала от всевъзможни хипнотизатори, илюзионисти, улични циркаджии, които забавлявали народа. Сега цялата сила на магията е заключена в телевизията. Вземате дистанционното и отначало искате да видите само новините, а после не можете да спрете да превключвате на този или онзи канал, това или онова шоу, различни сериали. И така натрупвате много ненужна информация, забравяте да позвъните на близки и приятели или даже да си легнете навреме. Впрочем подсъзнателната сфера също се управлява от Нептун. Какво става с човешката неповторимост? Ето как телевизията бавно, но сигурно подчинява мисленето на децата ни, нашето също и индивидуалността се слага под общ шаблон.

Родителите на съвременните подрастващи обикновено се оплакват, че децата им не четат книги, затова пък не се отлепят от телевизора. Този въпрос може да се обясни от практикуващите астролози. Много често в хороскопите на тези деца се среща опозиция на Луна към Нептун. Луната отговаря за битовите привички и показва способа, по който се приспособява човек към света. Тя съответства на образа на майката, показва проблемите на семейството, родовите корени. И ако Луната и Нептун, планети все свързани с подсъзнанието, теглят подрастващите в различни посоки, то победа ще удържи Нептун - като висша планета той е по-силен. Значи събитията в собственото семейство се оказват на втори план. А на първи? Разбира се пристрастеността към телекомуникациите и всичко каквото „казват“ там.                                      

Самите планети заставят за това противодействие на семейството и получаването на информация не от книгите. Самата опозиция на Луната и Нептун е често указание за неблагополучие в семейството и родители, които се давят от мъка или се отклоняват от своите отговорности. В настоящето време Нептун се намира в знак Риби. Значи, ако във вашето семейство новороденото се появи при преминаването на Луната в знак Дева, то също ще има в своя хороскоп тази опозиция. Такова дете от най-ранно детство трябва да се приучва да чете книги и да му се доказва, че семейството е по-интересно и важно, а не телевизията. Първото мощно влияние на опозицията на Луна и Нептун като масово явление е зафиксирано от западните астролози в хороскопи на хипитата. Участниците в това движение издигнаха в лозунг: „Свят без граници“. Главното, за което отговаря Нептун е тоталната колективизация. Тя се изразява във формиране на единно пространство (в т.ч. и Интернет), което да принадлежи на всеки жител на Земята./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.77271
GBP GBP 1 2.2502
RON RON 10 3.97203
TRY TRY 10 2.02065
USD USD 1 1.63476