Спри за миг! За малките удоволствия и още нещо….

Хороскоп 29.05.2020 13:52 Снимка: ДНЕС+

Спри за миг! За малките удоволствия и още нещо….

Нали не сте дали обет да се пренебрегвате до края на живота си? Сред забързаността на деня, сред лавината от задачи не ви остава време за толкова много неща. Е, тогава си откраднете малко време за себе си - малки трошички време, разпръснати през целия ден. Това са малки съкровища, които не бива да изпускате. Никой няма да ви даде медал за самоотдаденост и саможертви. Нали ви е ясно това? Никой няма да ви върне всичко пропуснато. А животът си тече, никого не чака.

В тези трошици време, направете нещото, което отдавна ви се иска да направите. Поглезете се както ви харесва. Пуснете си любимите песни. Отидете на един божествен масаж. Попейте. Направете една освежаваща разходка. Дишайте с пълни гърди. Почетете малко от някоя интересна книга. Направете си мил подарък. Правете каквото ви се прави.

Направете една кратка медитация. Затворете очи и си представете, че сте една пъстра и красива пеперуда, която пърха с криле и каца от цвят на цвят, поема божественото ухание и нектар на цветята. Много е зареждащо.

Или пък това: Представете си, че сте крал/кралица и вашият замък се намира на един висок хълм. Имате много подчинени, които изпълняват всичките ви заповеди и прищевки. Качили сте се на върха на кулата и пред вас се открива приказна гледка. Почувствайте се безгрижни, сякаш цялото време и целият свят са ваши.

Отпуснете се. Мечтайте! Бъдете Творец на живота си! Какво сте се вкопчили на живот и смърт в кормилото на живота. Излезте малко от въртележката на всекидневието.

Това ще ви достави удоволствие, ще успокои притеснения ви дух. Ще почувствате как настроението ви се подобрява, ставате по-бодри. Ще доставите енергия на душата и тялото си. Ще превърне монотонното ежедневие в песен.

Чувствате се вече страхотно! Никога не оставяйте тези минутки да отлетят!

Пей, сърце!

Хей живот, здравей, здравей!

За него, животът, направил/а бих всичко!

Животът е извор, пийте до насита от него./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931