Новолуние и пълно слънчево затъмнение на 4 декември

Хороскоп 03.12.2021 10:01 Снимка: ДНЕС+

Новолуние и пълно слънчево затъмнение на 4 декември

Имаме Нова Луна в Стрелец на 4 декември в 09:44ч, едновременно с пълно слънчево затъмнение.

Новолунието е времето, когато Слънцето символично се свързва с Луната. Нощното светило е скрито и не може да се види в небето. Това са мистериозни, тъмни и безлунни нощи. Чувстваме енергийна слабост и емоционална нестабилност. Нужно е да се намали физическата активност.

Новата Луна носи рестарт в живота на всички, различен подход към ежедневните проблеми. Ние сме в месеца на Стрелеца, месец на огъня! Затъмнението ще засили определени ситуации, които вече съществуват в живота ни. Новолунието и затъмнението са в съвпад с Меркурий. Това е енергията на изразяването, на откъсване от трудно и кармично минало, нови набори от вярвания, защото ще осъзнаем, че това, в което досега сме вярвали, вече не е валидно. Да, има риск да усетим, че нашият свят се руши, че реалността ни е малко разклатена. Можем да осъзнаем, че няма нужда да продължаваме да бъдем роби в собствения си живот. Всичко се променя и ние трябва да приемем промяната, за да можем да яхнем новата вълна и да не се удавим под нея.

Усещаме нужда от свобода и независимост и всичко, което се случва в обществото, ни тласка към това. Усещаме нуждата от Истината и от развързването на тежките вериги от миналото (Южен възел). И за това трябва да сме готови да преминем през болките на растежа и кризите на „пубертета“, да станем бунтовни, докато достигнем вътрешно центриране, мир, мъдрост.

Юпитер, който е управител на това Новолуние, е във Водолей, засилвайки желанието за свобода, независимост, истина, ново начало и нов свят. Той ни призовава да преоценим вярванията си и приоритетите, да видим какво още може да ни служи, какво ни помага и от какво е необходимо да се освободим. Предстоят огромни прочиствания на кармично ниво.

Основната характеристика на слънчевото затъмнение в знак Стрелец и неговото въздействие върху хората е желанието за промяна. Прекарайте този ден в благоприятна за вас среда, с приятни хора и позитивна атмосфера. Ден, който изисква активност и оптимизъм.

Стойте далеч от конфликти и изясняване на взаимоотношения, избягвате спорове и скандали, излишно хабене на нерви. Не е желателно да се предприемат сложни и отговорни дела.

Добре е да простите на хората, които са ви обидили и да се помирите с тях. Не е нужно да носите товара на миналото със себе си. Ако е приключило вече нещо, добре е да се сложи край на „мъртвите отношения“ и да отворите вратата към светлото бъдеще.

През този период е добре да медитирате, да правите йога, да извършвате практики с чакри и други духовни практики.

Имате шанс да направите своите планове за новата година, както и да стартирате положителни промени в живота си при новата Луна. Напишете своите желания, посейте семената на бъдещите си успехи. Можете да си направите карта на желанията от изрезки на вестници и списания. Задайте приоритетите си правилно. За целта е добре да отделите време само за себе си.

По време на затъмнението, постарайте се колкото може по-малко да се движите и да стоите навън./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448