Меркурий и изцелението

Хороскоп 09.12.2020 11:33 Снимка: ДНЕС+

Меркурий и изцелението

Меркурий в нашия хороскоп показва как предпочитаме да общуваме и интелектуалното ни развитие. Мястото на Меркурий в домовете на хороскопа показва най-добрата за нас среда за общуване. Може да отрази също качествата на нашия духовен Учител.                     

Всяка стихия открива особен път за духовното ни изцеление. Проявата на Меркурий в хороскопа чрез някоя от стихиите отразява освен всичко друго, също и способността ни към изцеление на себе си и другите.

Архангел Рафаил (астрологично се свързва с Меркурий) в библейската Книга на Товита се асоциира със способността си да лекува. Той също постоянно съпровожда сина на Товит, както Меркурий Слънцето. По тази причина се смята за покровител на пътешествениците, прави безопасно пътуването. Освен това помага на хората, които са предприели духовно пътуване навътре към себе си да намерят пътя към истината, да следват интуицията си.                                                  

Когато започнете лечение, може мислено да го призовете за съвет. Архангел Рафаил е могъщ лечител и които го призовават получават бързо изцеление. Може да бъде призован и от името на друг човек.

Според това, в кой зодиакален знак се намира Меркурий в личния ви хороскоп, може да видите по какъв начин можете да лекувате.        

Меркурий в огнена стихия - Овен, Лъв и Стрелец

Изцелението на физическо, умствено, емоционално и духовно равнище ще започне да се осъществява, когато признаете съществуването на конфликта (вместо да се правите, че не съществува, да го потискате или да бягате от него), започнете да го изучавате и след това да намирате решения. Вслушайте се в интуицията и чувствата, и след това потърсете способ да потвърдите всичко с помощта на логиката.

Меркурий във въздушна стихия - Близнаци, Везни и Водолей

Вашите способности за изцеление се крият в думите и умението да общувате, да успокоявате другите. Чрез силата на интелекта си можете да изследвате проблема, да откриете неговия смисъл и да изберете правилния път за разрешението му. Вероятно бихте могли да изцелявате хората и от голямо разстояние. Независимо каква форма на общуване ще изберете - устна, писмена или друга, вие успешно използвате логиката.

Меркурий във водната стихия - Рак, Скорпион и Риби

Вашият начин за изцеление е като се отзовавате на душевните страдания на другите. Умеете да ги разбирате, да ги накарате да изразят спокойно чувствата си. Помагате им да разберат същността на проблема по такъв начин, че преградите сами да изчезнат.

Меркурий в земна стихия - Телец, Дева и Козирог

Вие сте надарени със способността да определяте и изцелявате болестта, като направлявате интелектуалните си сили към правилна диагностика, качествено хранене, здравословен начин на живот. Имате този дар да бъдете посредник между враждуващи страни и да постигате мирно решение на проблема./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066