Калциева вода от яйчени черупки

Хороскоп 19.02.2021 11:20 Снимка: ДНЕС+

Калциева вода от яйчени черупки

Отдавна е известно, че калциевата вода може да удължи живота ни в продължение на много години. Костната чупливост, зъбни проблеми, чупливи нокти са първите симптоми на липса на този елемент. Яйчената черупка съдържа 27 микроелемента, които са много близо по структура до нашите зъби и кости. Следователно, такъв калций се абсорбира добре от организма. Яйцата съдържат желязо, мед, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Ето защо повечето диетолози препоръчват консумацията не само на яйца, но и на черупките от яйца като много ефективен начин за доставяне на калций в организма. Най-добре е да са от домашни птици. От това, което пилето яде, зависи съдържанието на калций в черупката.

Калциевата вода засяга киселинно - алкалното равновесие. Лошата ни храна и напитки, стресът нарушават баланса, водят до повишаване на киселинността в организма, което често е причина за много заболявания. За да неутрализира киселината, тялото се нуждае от калций. И действа по-добре, ако е във водата. Пиенето на калциева вода е необходима за фрактури и остеопороза, хипертония, нервни заболявания, стрес, алергии, намален имунитет и много други случаи. Чувала съм за познат на моя приятелка как се е отървал от атеросклерозата, която, според лекарите, по принцип не се лекува. Друг мъж се вдигнал на краката си след инсулт. Ако имате силно главоболие и таблетките не ви помагат, изпробвайте със силно концентриран разтвор на калциева вода.

Измийте сурови яйца и после натрошете яйчните черупки. Залейте ги с обикновена вода и ги оставете да престоят едно денонощие. На другия ден прецедете водата и я съхранявайте в хладилник. По този начин ще запази за по-дълго свойствата си, но не повече от 2-3 дена.

Един литър вода е достатъчно за черупка от едно яйце, средно тя е около една чаена лъжичка. Черупката във водата не се разтваря, но предава свойствата си към нея, насища я с калций. Веднага след като прахът от черупката се утаи до дъното, калциевата вода е готова за консумация.

Приготвената вода е много богата на калций, затова е полезна за възрастни хора и бременни жени. Те се нуждаят от този полезен елемент, както и костите на детето.

Тази вода можете да я пиете в неограничено количество. Излишният калций се извежда от организма.

Съответно е добре преди употреба черупките да се дезинфекцират. Ако се варят, част от калция се измива. Някои проучвания твърдят, че микровълните убиват повечето "кухненски" бактерии в рамките на 2 до 10 минути, така че можете да изсушите черупката в микровълновата фурна, без да се вари и да губите калций. Или да ги сложите във фурната на 200 градуса за 10 минути. След това могат да се смелят в блендер, но трябва да са абсолютно сухи.

Водата с настойка от черупки е полезна и за растенията. Така че, когато използвате яйца в домакинството, не изхвърляйте черупките, а ги оползотворете. Ако поливате стайните цветя с такава вода, те ще имат повече цветове и свежи листа.

Можете да съхранявате яйчен прах в бутилки или в стъклени буркани с капак на тъмно, сухо място. Използвайте този прекрасен безплатен, лесно смилаем калций за вашето здраве и красота!/Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.77271
GBP GBP 1 2.2502
RON RON 10 3.97203
TRY TRY 10 2.02065
USD USD 1 1.63476