Хранене по лунен календар – неделя, 14 юни 2020 г.

Хороскоп 14.06.2020 08:21 Снимка: ДНЕС+

Хранене по лунен календар – неделя, 14 юни 2020 г.

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата). Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

 

Днешното предложение:

ПИПЕРКИ И ДОМАТИ С ОРИЗ

Продукти: 500 г пресни пиперки, 500 г домати, 100 мл олио, 50 г прясно масло, 200 г ориз, 100 г кромид лук, черен пипер (смлян и на зърна), магданоз и сол на вкус  

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от растителното масло до омекване.

Прибавя се почистеният и измит ориз и се задушава, докато стане прозрачен.

В останалото растително масло се задушават пиперките, нарязани на дребно и се прибавят към ориза.

Сместа се посолява, залива се с малко вода (кипяща) и се вари 6-7 минути.

Прибавят се на едро нарязаните домати, черен пипер (на зърна) и малко магданоз.

Ястието се покрива с парченца от прясното масло, изсипва се в тава и се пече, докато набъбне оризът. Поднася се поръсено с още магданоз./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965