COVID-19  от гледна точка на астрологията

Хороскоп 07.07.2020 11:26 Снимка: ДНЕС+

COVID-19 от гледна точка на астрологията

Провокирана съм да напиша тази статия от необходимостта да се получи точна и реална информация за създадената ситуация с появата на вируса в България.

Държа да отбележа, че в подобна световна криза никога не са замесени само една или две планети. Астрологията е наука, която изучава сложните отношения между планетите, а в създадената икономическа и здравна ситуация причините са повече от една.
Излагам няколко астрологични предпоставки, които са подбудители за създалата се ситуация.

1. Започнал силен аспект (съвпад) между Юпитер и Плутон

Юпитер е планета на късмета и позитивната енергия, но в негативен план се свързва с разширение и експанзия. Плутон е планетата, отговорна за масовите бедствия, големите открития, смъртта и възраждането.
Доближавайки се, тези две планети смесват енергията си и предизвикват увеличение на здравословни проблеми, нелечими заболявания и нови медицински открития.

2. Марс в медицинската астрология се свързва с повишена температура и възпалителни процеси.
Тя от 20 дни прави най-силния в астрологията аспект (съвпад) с планетата, свързана със заразите - Нептун, който се намира на асцендента в картата на България. Марс в този съвпад активира енергията на Нептун и води до разгаряне на инфекция, придружена с повишена температура и възпалителни процеси.

3. Сатурн - планетата на кармата, се намира на критични 29 градуса
Планетата от години се намира в собствения си знак Козирог. Последните градуси на планетите са критични, защото се отличават с по-голяма сила и влияние. Сякаш като за последно планетата иска да направи това, което не е успяла за целия си престой.

4. Планетата Юпитер се завръща на разположението си в наталната карта на България
В картата на България в момента има точно Юпитерово завръщане. Тази планета управлява 12 дом в хороскопа на страната ни, който се свързва с места за изолация.

5. Меркурий в здравен дом на България
Меркурий в медицинската астрология отговаря за белите дробове. Неговото ретроградно движение в здравен дом е помогнало заболяването да стане факт.

Изброените предпоставки са голяма част от причините за случващото се. Бързам да отбележа, че нищо от посочените положения на планетите не е статично.
„Каквото е горе, такова е долу“ и в тази връзка искам да ви успокоя, че всичко е временно и ще отмине.

Защото:

1. До седмица транзитният Юпитер ще подмине наталния Юпитер и ще намалеят случаите на заболели и на хора под карантина.

2. Сатурн на 22-ри март ще премине границите в знак Водолей. Това е планетата, която управлява хороскопа на България, а нейното преминаване в този знак ще даде освобождение от страховете на знак Козирог. Знак Водолей се свързва със свободата и свободната воля. До 2-ри юли Сатурн ще бъде в него и ретроградно ще се върне обратно в знак Козирог до 17-и декември. Това няма да донесе негативно влияние, защото сегашните събития, както вече споменах, не зависят само от една планета. Все пак Сатурн е в Козирог от близо 3 години.

3. Марс вече е направил разходящ аспект с Нептун и предстои да излезе от знак Козирог на 31-ви март. От април месец ще навлезе в знак Водолей и ще замени високата температура с лекота и спокойствие.

4. Съвпадът между Юпитер и Плутон ще стане разходящ на 5-и април. Юпитер ще подмине Плутон и проблемите ще следват намаляване.

5. Меркурий ще носи опасности от поражения на белия дроб до 11-и април, когато ще премине в знак Овен. След тази дата ще има все по-малко оплаквания и болни.

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.20686
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.18394
USD USD 1 1.60868