Забъркаха Пласидо Доминго в секс скандал

ЕС и Свят 20.08.2022 15:18 Снимка: ДНЕС+

Забъркаха Пласидо Доминго в секс скандал

Испанският оперен певец и тенор Пласидо Доминго е заподозрян във връзки с аржентинска секта, която се е занимавала със сексуална експлоатация повече от 30 години, съобщават "Ел Паис" и AP.

Миналата седмица полицията в Аржентина задържа 19 души, които са били членове на секта, наречена "Училище по йога в Буенос Айрес". Правоприлагащите органи твърдят, че заподозрените са привличали жени в сектата и след това са ги принуждавали да предоставят сексуални услуги на богати бизнесмени, артисти и политици, съобщава вестникът.

Подслушване на телефоните на членове на бандата разкрива, че Пласидо Доминго може да е ползвал услугите на сектата. Източникът на "Ел Паис" посочва, че в един от записаните разговори Сусана Менделевич съобщава на лидера на сектата, че испанският тенор иска да ги посети. В отговор Перкович дава разрешение за използването на "Музея".

Това е името на сграда в центъра на Буенос Айрес, в която се провеждат сексуални срещи между сектантите. Във втория аудиозапис се чува предполагаемият глас на Пласидо Доминго, който обяснява на Менделевич как да се срещне с него, без агентите му да забележат. След като разговаря с клиента, жената отново се свързва с лидера на сектата и му разказва за уговорките с певицата.

Говорител на съдебната власт говори пред AP, за да уточни, че Пласидо не е извършил престъпление и не е член на организацията.

През 2019 г. Пласидо Доминго беше обвинен в сексуален тормоз от няколко жени. Според жените от 80-те години на миналия ХХ век насам тенорът в различни моменти ги е принуждавал да имат сексуални отношения с него в замяна на обещания за роли в продукции и ги е "наказвал професионално, когато му е било отказвано". Най-малко шест други жени признават, че са получили неприлични предложения от певеца, което ги е смутило. След това Доминго се извини публично на жените, а кариерата му в САЩ беше прекратена.

Пласидо Доминго е един от най-известните тенори в света. Той пее на сцената от 50 години. Певецът е носител на 14 награди "Грами", включително за записите на "Аида" и "Травиата" на Джузепе Верди, "Кармен" на Жорж Бизе и "Лоенгрин" на Рихард Вагнер.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062