Ядреното оръжие в Полша би било използвано, в Беларус - не, уверен Медведев

ЕС и Свят 02.07.2023 12:16 Снимка: ДНЕС+

Ядреното оръжие в Полша би било използвано, в Беларус - не, уверен Медведев

Разполагане на американско ядрено оръжие в Полша означавало, че то щяло да бъде използвано. Това е тезата на настоящия заместник-председател на руския Съвет за сигурност и бивш премиер и президент Дмитрий Медведев, която той излага днес в социалните мрежи. Коментарът му е остър по адрес на полските политици и американския президент

Реакцията на Медведев е в отговор на вчерашното изявление на полския премиер Муравецки, който предложи на ръководството на НАТО в страната му да бъде разположен американски ядрен арсенал в отговор на разполагането на тактическо ядрено оръжие в Беларус. А и в отговор на тревогата в Полша и Балтийските държави, която бе предизвикана от информацията, че "Вагнер" се заселват в Беларус.

Медведев твърди, че властите в Полша щели да използват ядреното оръжие, защото са "патентовани дегенерати", а искането заплашвало само с едно - такива оръжия ще бъдат използвани", каза Медведев. Но "най-накрая, за радост на всички луди (дори с разбирането, че окончателното решение ще бъде взето от идиотите отвъд океана)", отбелязва той.

Според заместник-председателя на руския Съвет за сигурност "в това има и положителна страна. Всички "дуди", "морави", "качински" и други злонамерени хора ще изчезнат", обясни той. "Е, ще изчезнат и други, уви", добави Медведев.

Още по темата

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612