В разгара на дебата за възрастта на Байдън, Камала Харис каза: Готова и способна съм да служа

ЕС и Свят 13.02.2024 10:05 Снимка: ДНЕС+

В разгара на дебата за възрастта на Байдън, Камала Харис каза: Готова и способна съм да служа

Унищожителният доклад на американски прокурор за паметта на 81-годишния президент разтърси предизборната кампания 9 месеца преди вота през ноември

Американският вицепрезидент Камала Харис заявява, че е "готова да служи" на страната си в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", точно когато дебатът за възрастта на президента Джо Байдън отново се разгаря, предаде Франс прес.

"Готова съм да служа на страната си. В това няма никакво съмнение", казва 59-годишната демократка, като увери, че всеки, който види нейната работа, "си прави извода, (че) тя е напълно способна да ръководи".

Интервюто, както пише американското издание, е публикувано днес, но е било взето два дни преди публикуването миналия четвъртък на унищожителни коментари на американски прокурор за паметта на 81-годишния Джо Байдън.

Робърт Хър, специалният прокурор, отговарящ за разследването на случая с класифицираните документи, задържани от американския президент, прекрати делото, като се аргументира, наред с другото, че съдебното жури не би било склонно да осъди "възрастен човек с лоша памет". Тези коментари разтърсиха предизборната кампания, девет месеца преди президентските избори през ноември, които вероятно ще изправят Джо Байдън срещу 77-годишния бивш президент републиканец Доналд Тръмп, пише БТА.

Всички допитвания сочат възрастта на демократа като основен негов недостатък в очите на избирателите, които се съмняват в способността му да поеме втори мандат.

CHF CHF 1 2.05444
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 5.80215
USD USD 1 1.80961