Турският външен министър се обадил на българския, според МВнР – за да прати поздрави на Радев

ЕС и Свят 22.11.2021 14:30 Снимка: ДНЕС+

Турският външен министър се обадил на българския, според МВнР – за да прати поздрави на Радев

Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе днес телефонен разговор с турския си колега Мевлют Чавушоглу по инициатива на турската страна. Това информират от Министерството на външните работи.

Според официалното съобщения, министърът на външните работи на Република Турция отправил поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изразил надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас.

Турската страна изразила увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България на двустранно и многостранно ниво.

Предложено било двамата министри да проведат двустранни срещи на предстоящите международни форуми на равнище министри на външните работи по линия  на ОССЕ и НАТО.

Министър Светлан Стоев благодари и пое ангажимент да предаде на новоизбрания президент отправените поздравления от турската страна. Той изрази увереност, че двустранните отношения с Република Турция ще продължат да се развиват в традиционния дух на приятелство, добросъседство и взаимно уважение, съобщават още от МВнР.

Според съобщението, дипломатическото напрежение от последните дни не е било обсъдено./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648