Тръмп: Страната ни е унищожена от некомпетентни хора

ЕС и Свят 15.06.2024 16:26 Снимка: ДНЕС+

Тръмп: Страната ни е унищожена от некомпетентни хора

Доналд Тръмп отпразнува 78-ия си рожден ден в препълнения с поддръжници конгресен център в Палм Бийч, включително републиканския сенатор Марко Рубио, като продължи с познатите си нападки срещу президента Байдън по отношение на имиграцията и външната политика, пише CBS News, цитирана от "Фокус".

"Под мое ръководство нямаше войни", е заявил Тръмп. "Вместо глобалист-военнолюбец в Белия дом, вие имахте миротворец на Пенсилвания авеню 1600".

"Страната ни е унищожена от некомпетентни хора. Всички президенти трябва да имат тестове за правоспособност", е коментирал Тръмп.

Предполагаемият кандидат за президент на Републиканската партия се е възползвал от арестите тази седмица на осем таджикски граждани, обвинени във връзки с ИДИЛ. Според високопоставен служител на Министерството на вътрешната сигурност преди арестите си мъжете са преминали американско-мексиканската граница без надлежни документи и са получили известия да се явят в имиграционен съд. "Страната ни никога не е била в такава опасност, в каквато е в момента. Само тази седмица ИДИЛ арестува не един, не двама, а осем заподозрени терористи от най-високо ниво на тероризъм", е заявил Тръмп.

Домакин на тържеството по случай рождения ден е Club 47, фенклуб на Тръмп, базиран в Палм Бийч. Билетите за тържеството - които са били на цени между 25 и 60 долара - са били разпродадени няколко дни преди това.

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319