Тръмп с лекарска бележка за отлично здраве на 81-ия рожден ден на Байдън

ЕС и Свят 21.11.2023 13:31 Снимка: ДНЕС+

Тръмп с лекарска бележка за отлично здраве на 81-ия рожден ден на Байдън

Доналд Тръмп е в "отлично здраве" и "ще продължи да се радва на здравословен и активен начин на живот в продължение на много години", се казва в публикувано вчера становище на лекаря на бившия американски президент, цитирано от Ройтерс.

77-годишният Тръмп публикува становището в профила си в социалната мрежа "Трут соушъл" (Truth Social), на рождения ден на действащия американски президент Джо Байдън, който вчера навърши 81 години.

Темата за здравословното състояние на Байдън и Тръмп се радва на засилено медийно внимание, като бъде взет предвид фактът, че и двамата имат амбиции да се явят на президентските избори в САЩ догодина. Демократът Байдън вече обяви, че планира да се кандидатира отново за президентския пост, а Тръмп понастоящем води в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия.

"Президентът Тръмп сваля килограми чрез подобрена диета и продължителна физическа активност всеки ден, като същевременно поддържа строг график", се казва в публикуваното от Тръмп лекарско становище.

В анкета на Ройтерс/Ипсос от средата на септември гласоподавателите изразиха притеснения във връзка с възрастта на Байдън и способността му да заема поста – 77% процента от анкетираните, включително 65% от демократите, заявиха, че Байдън е твърде стар, за да бъде президент, а само 39% смятат, че е годен да заема поста.

56% от анкетираните смятат, че Тръмп е твърде стар за поста, а 54% - че е годен да се справи с предизвикателствата на президентския пост.

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095