Тръмп нападна Джон Маккейн, след като вдовицата му подкрепи Байдън

ЕС и Свят 23.09.2020 19:23 Снимка: ДНЕС+

Тръмп нападна Джон Маккейн, след като вдовицата му подкрепи Байдън

Американският президент Доналд Тръмп предприе нова подигравателна атака срещу Джон Маккейн, републиканския сенатор, който почина през 2018 г., след като вдовицата на Маккейн подкрепи Джо Байдън на изборите, информира "Франс прес".

В особено агресивна публикация в "Туитър" Тръмп за пореден път разкритикува Джон Маккейн, който беше един от малкото в Републиканската партия, които открито го критикуваха остро.

"Почти не я познавам Синди Маккейн, освен че я бях включил в комисия по молба на съпруга ѝ", написа той в профила с в социалната мрежа.

"Джо Байдън беше галеното куче на Джон Маккейн", написа той за опонента си от Демократическата партия на президентските избори на 3 ноември.

Заклеймявайки "лошите решения за безкрайни войни", Тръмп подчерта, че никога не е бил "фен на Джон" Маккейн.

"Синди може да има Спящия Джо!", заключи президентът на САЩ.

Подкрепата на Синди Маккейн за Байдън, обявена вчера, е пречка за Тръмп, който е изправен пред голямо предизвикателство на изборите и се хвали, че цялата Републиканска партия е зад гърба му.

Вдовицата на бившия сенатор написа в "Туитър": "Да, ние сме републиканци, но най-вече американци. В тази надпревара има само един кандидат, който отстоява нашите ценности като нация, и това е Джо Байдън."/news.bg

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965