Собственикът на TikTok разпуска инвестиционното си подразделение

ЕС и Свят 19.01.2022 19:03 Снимка: ДНЕС+

Собственикът на TikTok разпуска инвестиционното си подразделение

Компанията собственик на TikTok ByteDance е разпусннала инвестиционното си подразделение. Това обяви говорител на компанията, цитиран от CNBC.

Причината е решението на ByteDance се фокусира главно върху основния си бизнес и да намали инвестициите. Служителите от отдела за стратегически инвестиции ще бъдат пренасочени към други звена.Новината идва на фона на оттеглянето на основателя на ByteDance Джан Имин като председател.

Компанията има шест бизнес звена, които се фокусират върху области като игри, корпоративен софтуер и други.ByteDance не се търгува публично.

Инвестициите и придобиванията бяха ключова част от растежа на китайските технологични гиганти през последните години. Компании като Alibaba и Tencent придобиват по-малки играчи в сектора.

Миналата година ByteDance придоби голямата компания за видео игри Moonton и направи първите си стъпки в света на виртуалната реалност, като закупи Pico.

Пекин продължава да затяга регулациите по отношение на технологичния си сектор, а сключването на сделки беше подложено на проверки. Няколко технологични гиганти бяха глобени за това, че не са докладвали предишни сделки.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648