След коментара за ареста на Навални: Руското посолство отбеляза Борисов на няколко публикации

ЕС и Свят 19.01.2021 17:06 Снимка: ДНЕС+

След коментара за ареста на Навални: Руското посолство отбеляза Борисов на няколко публикации

В понеделник премиерът Бойко Борисов осъди ареста на руския опозиционер Алексей Навални с публикация в социалните мрежи.

„Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията.“ Тази позиция изрази Борисов във Фейсбук.

Българският министър-председател е един от световните лидери, които се изказаха по темата и получиха намек от руска страна, че нямат право на подобни позиции. Борисов беше отбелязан на две публикации в страницата на руското посолство в София.

Едната е пост на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова към чуждестранните лидери с препоръката „да спазват международното право“ и „да се справят с проблемите в собствените си страни“. Другият е официална позиция на Русия защо са решили да задържат Навални.

Подобни предупреждения получиха и други чужди лидери.

Българският президент Румен Радев продължава да няма позиция по темата, която разбуни международната общност./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066