Путин се обяви за засилване на ролята на въоръжените сили и службите за сигурност

ЕС и Свят 20.03.2024 15:12 Снимка: АР/БТА

Путин се обяви за засилване на ролята на въоръжените сили и службите за сигурност

След преизбирането си руският президент Владимир Путин се обяви за по-нататъшно засилване на ролята на военните организации и силите за сигурност, предадоха ДПА и БТА.

"Разбира се, днес - особено днес - укрепването на отбранителната способност и сигурността на руската държава е особено важно", заяви Путин пред държавната информационна агенция ТАСС на среща с лидерите на парламентарните групи.

Руският президент за пореден път представи като агресор нападнатата от Русия Украйна и заяви, че руският народ няма да бъде сплашен. Според него засиленият обстрел на граничещите с Украйна райони на Русия водят до точно обратното на това, което е целял противникът.

Има жертви от руска страна, но те са малко в сравнение с броя на жертвите и мащаба на разрушенията, които Русия е нанесла на Украйна, отбелязва ДПА, като посочва, че Путин призова собствения си народ към смелост от Москва, но не е посещавал фронта от началото на войната преди повече от две години и напоследък стои настрана и от руските региони, които са подложени на обстрел.

В сравнение с това, украинският президент Володимир Зеленски посети многократно фронтовите зони, припомня агенцията.

Освен това на срещата Путин заяви, че руските власти не могат да "почиват на лаврите си". В живота на страната все още има много "глупост и несправедливост", отбелязва ТАСС.

"Хората дойдоха и изпълниха своя дълг. Обикновените граждани. Сега е наш ред да изпълним дълга си към тях", добави Путин.

Всички политически сили в страната трябва да се обединят в търсенето на необходимия за страната компромис и на решение на съществуващите проблеми, подчерта президентът.

Още по темата

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731