Путин: Русия няма интерес да разширява войната извън Украйна (ВИДЕО)

ЕС и Свят 09.02.2024 08:59 Снимка: ДНЕС+

Путин: Русия няма интерес да разширява войната извън Украйна (ВИДЕО)

Владимир Путин заяви, че е "изключено" Русия да нахлуе в Полша или Латвия, казвайки пред водещия на американско токшоу Тъкър Карлсън: "Ние просто нямаме никакъв интерес да разширяваме войната в Украйна". 

„Можете ли да си представите сценарий, при който изпращате руски войски в Полша?" попита Карлсон.

„Само в един случай, ако Полша нападне Русия“, отговори Путин и добави: „Нямаме интерес към Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го направили? Ние просто нямаме никакъв интерес... Това е абсолютно изключено".

Руският президент Владимир Путин вярва, че е възможно да се постигне споразумение за освобождаването на задържания репортер на Wall Street Journal Евън Гершкович, заяви той пред водещия на американско токшоу Тъкър Карлсън в рядко интервю, публикувано на 9 февруари.

„Няма табу за уреждане на този въпрос. Ние сме готови да го решим, но има определени условия, които се обсъждат по каналите на специалните служби. Вярвам, че може да бъде постигнато споразумение", каза Путин пред Карлсън, когато го попита за Гершкович, който беше задържан през март миналата година и обвинен в шпионаж - обвинение, което той и работодателят му категорично отхвърлиха.

„Вдига се шум и се крещи за нанасяне на стратегическо поражение на Русия на бойното поле", каза Путин. „Според мен това е невъзможно по дефиниция. Това никога няма да се случи“.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594