Путин отсече: дискусията за правата на мъжете и жените се превърна във фантасмагория на Запад

ЕС и Свят 22.10.2021 08:48 Снимка: ДНЕС+

Путин отсече: дискусията за правата на мъжете и жените се превърна във фантасмагория на Запад

Руският президент Владимир Путин, изказвайки се пред Международния дискусионен клуб "Валдай", коментира ситуацията с проблемите около пола в западните страни.

"Дискусията за правата на мъжете и жените се превърна в пълна фантасмагория в редица западни страни... привържениците на новите подходи стигат толкова далеч, че дори искат сами да премахнат тези понятия. Тези, които рискуват да кажат, че все още има мъже и жени и това е биологичен факт, са подложени едва ли не на остракизъм", коментира той.

По думите му на Запад в рамките на подобна политика измисляли понятия като "родител номер 1" и "родител номер 2", "раждащ родител" и т. н.

"Забраната за използването на израза "кърма" и замяната му с "човешко мляко", така че хората, които не са сигурни в собствената си полова принадлежност, да не се обидят... да не говорим за просто чудовищни неща, когато днес внушават на децата от ранна възраст, че едно момче лесно може да стане момиче - и обратно. Всъщност те им налагат избора, който уж имат. Те налагат, премахвайки родителите от това", убеждава още Путин.

Както отбеляза руският държавен глава, това било "на ръба на престъпление срещу човечеството".

Прокремълската медия RT привежда като пример случай от Великобритания, където по-рано семейство съди правителството, че е позволило на транссексуалните хора да носят в англиканско училище дрехи, неподходящи за техния пол. Двойката смята, че подобни мерки разрушават психиката на обикновените деца./news.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648