Под домашен арест е жената, откраднала лаптопа на Пелоси

ЕС и Свят 22.01.2021 08:21 Снимка: ДНЕС+

Под домашен арест е жената, откраднала лаптопа на Пелоси

Под домашен арест е жената, задържана по обвинения, че е откраднала лаптоп от офиса на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси по време на щурмуването на Капитолия, предаде CNN.

22-годишната Райли Уилямс ще носи електронна гривна за проследяване и ще има възможност за контакти с много ограничен брой хора.

Според защитата, няма категорични доказателства за вината на клиента. Вероятно е отмъщение на бивш партньор. Също така, жената е жертва на гнева на обществото след щурма и желанието за наказания.

В неделя ФБР обяви в заповед за арест, че Уилямс не е обвинена в кражба, а само в незаконно проникване в Капитолия и предизвикване на безредици.

Представители на ФБР съобщиха, че бивш партньор на арестуваната е разкрил пред бюрото, че е видял видео от нейни приятели, на което Уилямс взема лаптоп и твърд диск от офиса на Пелоси.

Той е предупредил, че тя възнамерява да продаде нещата на приятел в Русия, който пък е планирал да ги продаде на руското разузнаване, но планът не се е осъществил. Откраднатите неща или са в жената, или са унищожени. ФБР продължава разследване по случая./news.bg

CHF CHF 1 1.75979
GBP GBP 1 2.2671
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18124
USD USD 1 1.62525