Победителят от "Евровизия" с отрицателен тест за наркотици

ЕС и Свят 25.05.2021 08:46 Снимка: ДНЕС+

Победителят от "Евровизия" с отрицателен тест за наркотици

Солистът на италианската група Maneskin, която спечели конкурса на "Евровизия" в Ротердам миналата вечер,е дал отрицателен тест за наркотици, предаде Euronews.  Припомняме, че Дамиано Давид беше заподозрян, че е употребил наркотик по време на прякото излъчване на шоуто в телевизионния ефир.

Това са съобщили от Европейския съюз за радиоразпръскване. Заедно с облекчението от резултата, от там изразяват и тревога, че подобни скандали помрачават атмосферата на песенния конкурс.

По време на гласуването и сумирането на гласовете камерите показваха участниците в конкурса, които седяха в т. нар. зелена стая. На един от кадрите се вижда как Давид се навежда към масичката пред него и прави движение, което според много от зрителите показва, че е употребил кокаин. Всъщност от заснетия материал не може да се каже категорично какво се е случило, тъй като пред Давид има напитки.

В социалните мрежи Maneskin отхвърлиха всички обвинения срещу солиста им. Самият Давид заяви, че не е употребил кокаин.

Групата и нейният солист, както и ръководството на италианската делегация, са настояли тестът да бъде направен незабавно, но организаторите на конкурса не са имали възможност да организират подобна процедура.

По думите на Maneskin, една от чашите на масата е била счупена и Дамиано е събирал парчетата. От EBU потвърждават, че на мястото е имало стъкла. Организаторите проучват видеоматериалите, като обещават да предоставят допълнителна информация.

Не се съобщава дали победителите в конкурса са застрашени от дисквалификация в случай, че обвиненията бъдат потвърдени.

Припомняме, че българската участничка Виктория финишира на 11 позиция./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448