Песков: Путин е приел в апартамента си в Кремъл и Лукашенко

ЕС и Свят 10.04.2023 08:48 Снимка: ДНЕС+

Песков: Путин е приел в апартамента си в Кремъл и Лукашенко

Руският президент Владимир Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко проведоха преговори в началото на седмицата в резиденцията на Путин в Москва, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизионния канал "Россия-1".

Двамата лидери проведоха разговори на четири очи на 5 април, които продължиха до късно през нощта, а по-късно, на 6 април, присъстваха на заседание на Държавния съвет на Русия.

Това не е първият път, в който Путин използва апартамента си в Кремъл за дипломатически срещи, като преди това през март той прие там китайския президент Си Дзинпин.

Президентите на Руската федерация и Беларус, Владимир Путин и Александър Лукашенко, обсъдиха "най-секретните теми" в официалния апартамент на руския лидер в Кремъл. Това съобщи в Телеграм "Пул първи".

"След като проведоха разговори и работна вечеря в Кремъл, лидерите разговаряха в продължение на няколко часа в същата тази кремълска квартира. Там те обсъдиха най-секретните теми, разбира се", се казва в официалната информация.

На 6 април говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че разговорите на Владимир Путин с беларуския му колега Александър Лукашенко са били по същество и са приключили "доста след полунощ".

Преди това при пристигането си в Кремъл Лукашенко заяви пред репортери, че по време на разговорите му с Путин в навечерието на заседанието на Висшия държавен съвет на Съюзната държава са били взети решения "по всички въпроси".

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993