Навални за всеки случай: Не планирам да се самоубивам в затвора

ЕС и Свят 23.01.2021 08:43 Снимка: ДНЕС+

Навални за всеки случай: Не планирам да се самоубивам в затвора

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който е в затвора след завръщането си в Русия, обяви „за всеки случай“, че е в отлично психическо и емоционално състояние и не възнамерява да се самоубива.

Посланието беше разпространено в Инстаграм профила на Навални.

Той благодари за достигнатите 40 млн. гледания на разследването му за „Палата на Путин“ и изказва предположения, че „някой в един бункер“ е много бесен и крещи: „Намерете всички лайкващи и намажете с новичок“.

„За всеки случай заявявам: Не планирам да се беся на решетката на прозореца, нито да си режа вените или да си забода остра вилица в гърлото. Много съм внимателен, когато слизам по стълбите. Мерят ми кръвното всеки ден и е като на космонавт – няма риск от внезапен сърдечен пристъп. Не пия самогон (домашен алкохол), няма да се задавя с бонбони“, изброява Навални.

Междувременно говорителят на Путин – Дмитрий Песков, нарече разкритията за „двореца в Геленджик“ „висококачествена клюка“.

„Не са необходими никакви разяснения. Вероятно си спомняте, че само преди няколко дни, когато се появи за първи път, ние казахме, че това не е вярно и че инсинуации като тези, не отговарят на действителността. Това е просто лъжа. Путин няма нищо общо с това“, каза той пред репортери./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269