Лидер на италиянските антиваксъри почина от COVID-19

ЕС и Свят 17.01.2022 19:33 Снимка: ДНЕС+

Лидер на италиянските антиваксъри почина от COVID-19

Един от лидерите на италианските антиваксъри - Луиджи Марили е починал на 64-годишна възраст в болница в Перуджа. Причината за смъртта му е коронавирус. Известие за смъртта му първо разпространиха в социалните мрежи членове на "Да освободим Италия" - гражданското движение под ръководството именно на Марили.

Вестник Corriere della Sera специално отбелязва, че първите съобщения не са посочвали причината за смъртта на ръководителя. Едва по-късно един от близките приятели на антиваксъра, предприемачът Марино Рекиути е написал, отново в социалните мрежи, че смъртта е в следствие на короновирус, посочват световните агенции, като си позовават на разследване на италиански медии.

"Почина моя приятел, когото познавах 15 години, който работеше с мен и който можеше да бъде спасен, ако не беше следвал вашата идеология, а се беше вслушал в съветите на семейството и приятелите си. Неговата смърт тежи на вашата съвест", е написал Рекиути, макар и коментарът му да е бил премахнат от администраторите в последствие.

Самото движение "Да освободим Италия" реагира остро и с призив медиите, които отразяват случилото се, да "престанат да мародерстват" над Марили. В изявлението им има заплаха и за юридически последствия./news.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648