Кремъл: Путин даде интервю на Тъкър Карлсън заради подхода, различен от едностранчивите медии

ЕС и Свят 07.02.2024 14:58 Снимка: АР/БТА

Кремъл: Путин даде интервю на Тъкър Карлсън заради подхода, различен от едностранчивите медии

Западните медии вече дори не се и опитват да бъдат безпристрастни, когато разпространяват информация за Русия, и Москва вече е изгубила интерес от пряка комуникация с тях

Руският президент Владимир Путин вчера даде интервю на американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън, понеже журналистическият му подход силно се различава от този на много западни медии, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

По думите на Песков западните медии вече дори не се и опитват да бъдат безпристрастни, когато разпространяват информация за Русия, и Москва вече е изгубила интерес от пряка комуникация с тях.

"Когато става дума за страните от колективния Запад, големите онлайн медии, традиционните телевизионни канали и големите вестници в никакъв случай не могат да се похвалят дори с опити да изглеждат безпристрастни", каза Песков. "Всички тези медии заемат изключително едностранчива позиция. Разбира се няма желание да се комуникира с подобни медии, това едва ли би имало смисъл и едва ли би могло да бъде от някаква полза", допълни той.

Запитан защо Путин е дал интервю на Карлсън, Песков отговори, че позицията на американския журналист рязко се различава от тази на много западни медии. "Тя в никакъв случай не е проруска, не е проукраинска, а по-скоро проамериканска", подчерта говорителят на руския президент.

"Но тя поне контрастира с позицията на традиционните англосаксонски средства за масова информация", каза още Песков.

Според в. "Уолстрийт джърнъл" интервюто на Карлсън с Путин вероятно ще бъде излъчено утре.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594