Ким Чен Ун отпътува от Русия след края на разговорите си с Путин

ЕС и Свят 13.09.2023 16:08 Снимка: ДНЕС+

Ким Чен Ун отпътува от Русия след края на разговорите си с Путин

Разговорите между руския президент Владимир Путин и Ким Чен Ун приключиха и севернокорейският лидер отпътува, съобщи агенция РИА "Новости".

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза на президента на Русия Владимир Путин чрез преводач, че е сигурен, че руската армия на народът на Русия ще победят злото в лицето на империализма на Запада във войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Преди да вдигне тост за здравето на Путин, за победата на "велика Русия", за корейско-руската дружба и за здравето на всички присъстващи, Ким каза, че е убеден, че Русия ще победи в така наречената от Москва специална военна операция в Украйна.

"Дълбоко съм убеден, че героичната руска армия на и народът на Русия ще спазят по блестящ начин традицията на победата, уверено ще демонстрират безценно достойнство и чест на фронтовете на специалната военна операция", каза Ким преди да вдигне наздравица с чаша вино, предаде БТА.

"Руската армия и народ със сигурност ще спечелят голяма победа в свещената борба за наказанието на едно голямо зло, което претендира за хегемония и подхранва експанзионистични илюзии", добави Ким.

Според западните разузнавателни служби Русия иска да получи севернокорейски оръжия и боеприпаси, които да използва във военната си кампания в Украйна, но както Москва, така и Пхенян отричат това.

Още по темата

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194