Израел уби четирима цивилни при бомбардировки в Сирия

ЕС и Свят 22.01.2021 12:54 Снимка: ДНЕС+

Израел уби четирима цивилни при бомбардировки в Сирия

Четирима цивилни са загинали при бомбардировки на Израел в сирийската провинция Хама тази нощ, съобщава сирийската държавна медия САНА, цитирана от АФП.

Сред жертвите има две деца.

Сирийската медия се позовава на сирийски военен източник, който е разкрил, че противовъздушната отбрана на страната е отговорила на израелски ракети в централната провинция, като "повечето са прихванати."

По-късно бе допълнено, че "израелската агресия доведе до мъченичеството на семейство, включително баща, майка и две деца". Медията пояснява, че други четирима души са ранени и три жилища са унищожени в западната част на град Хама.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че израелците са атакували сирийски военни обекти и са унищожили пет от тях в район на Хама, където има присъствие на подкрепяни от Иран бойци.

Но организацията поясни, че цивилните са загинали от "останки от една от изстреляните ракети от сирийската противовъздушна отбрана, които са паднали върху къща в гъстонаселен квартал".

Израелската армия рядко признава, че извършва удари в Сирия и отказва да коментира последната информация.

На 13 януари при израелски удари в Източна Сирия загинаха 57 войници и бойци от сирийското правителство и техните съюзници. Това е най-смъртоносната атака на еврейската държава, според центъра.

Израелската армия съобщи, че е поразила 50 цели в арабската държава през 2020 г. /news.bg

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986