Израел ще позволи посещения на малки туристически групи от някои държави,но не и от България

ЕС и Свят 06.09.2021 10:46 Снимка: ДНЕС+

Израел ще позволи посещения на малки туристически групи от някои държави,но не и от България

Израел ще позволи на малки туристически групи от избрани държави да посещават страната от 19 септември в рамките на пилотна програма за рестартиране на туризма, съобщи Ройтерс, като се позовава на израелското правителство.

На туристически групи от 5 до 30 души от страните в зеления, жълтия и оранжевия списък на Израел ще бъде позволено на влизат в страната, стига всичките им членове да са напълно ваксинирани, обяви израелското министерство на туризма. Забраната за посещения на индивидуални туристи обаче остава.

През май Израел позволи посещенията на малки туристически групи, но с разпространението на варианта Делта през август те бяха спрени, пише БТА. 

Забраната остава в сила за групи от страните от червения списък на страните с висок риск от COVID-19. В червения списък влизат България, Бразилия, Мексико и Турция.

Пристигащите туристи ще трябва да представят доказателство за поставена втора доза от ваксините в последните шест месеца или на бустерна трета доза. Освен това те ще трябва да имат отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, и ще бъдат подложени на серологичен тест при пристигането си на летище "Бен Гурион" в Тел Авив./БТА

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448