Хънтър Байдън оттегли молбата си за нов процес по федералните обвинения за притежание на оръжие

ЕС и Свят 10.07.2024 10:26 Снимка: ДНЕС+

Хънтър Байдън оттегли молбата си за нов процес по федералните обвинения за притежание на оръжие

Той стана първото дете на действащ президент, осъдено за тежко престъпление, след като бе признат за виновен по обвинения, че е излъгал за незаконната употреба на наркотици, когато е закупил пистолет през 2018 г.

Хънтър Байдън оттегли молбата си за нов съдебен процес по федералните обвинения за притежание на оръжие, след като държавните прокурори посочиха, че молбата му се основава на погрешно разбиране на апелативната практика, предаде Ройтерс.

Той стана първото дете на действащ президент, осъдено за тежко престъпление на 11 юни, след като съдебният състав го призна за виновен по всичките три обвинения, свързани с това, че е излъгал за незаконната употреба на наркотици, когато е закупил пистолет през 2018 г., припомня БТА.

Адвокатите на сина на президента Джо Байдън поискаха нов процес миналия месец, тъй като според тях федералният апелативен съд не е дал официално зелена светлина на първоинстанционния съд да продължи делото, след като е отхвърлил жалбите му.

В съдебно заявление вчера федералните прокурори посочиха, че молбата на защитата на Байдън се основава на "очевидно неразбиране на апелативната практика", което предизвика по-късното ѝ оттегляне.

Хънтър Байдън отрича да е извършил нарушение, а адвокатите му заявиха, че той ще обжалва присъдата.

Още по темата

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599