Главният лекар, грижил се за Навални в Омск, е изчезнал

ЕС и Свят 10.05.2021 09:00 Снимка: ДНЕС+

Главният лекар, грижил се за Навални в Омск, е изчезнал

Ръководителят на Министерството на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски е изчезнал безследно. Информацията е потвърдена от полицията пред ТАСС.

Мураховски оглавява Министерството на здравеопазването на Омска област от края на 2020 г., но преди назначаването си на тази длъжност той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск, където бе приет и Алексей Навални при отравянето си, припаднал по време на полет.

Изчезването на Мураховски е съобщено на вчера, 8 май, а според информацията предния ден той е напуснал ловната база в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област. Мураховски е излязъл от базата с АТВ и се е отправил към горски масив. От тогава той е в неизвестност.

Полицейски служители, гвардейци от Руската гвардия, Министерството на извънредните ситуации, горски служители и доброволци са се включели в издирването. Вдигнати са включително и хеликоптер и дронове.

На около 7 км от ловната база е открито превозното средство, което е използвал министърът.

В началото на февруари месец почина и заместник-главният лекар на болницата в Омск - 55-годишния Сергей Максимишин.

Припомняме, Навални беше отровен в Русия на 20 август, малко преди да се качи на самолет от Томск за Москва. Заради припадъка му самолетът осъществи извънредно кацане в Омск, където Навални бе приет в болница. След натиск от страна на правозащитни организации, той бе преместен в критично състояние в болница в Германия, където остана за лечение в продължение на месеци. Заключенията на лекарите в Омск и техните германски колеги сериозно се разминаха./news.bg

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438