Ева Майдел към Доналд Туск: Видя се, че в криза европейците вярват на уверените лидери

ЕС и Свят 02.06.2020 17:43 Снимка: ДНЕС+

Ева Майдел към Доналд Туск: Видя се, че в криза европейците вярват на уверените лидери

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) проведе онлайн среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Политическите лидери от Европейската народна партия бяха тези, които изкараха Европа от финансово-икономическата криза предното десетилетиe и вярвам, че можем да повторим успеха и в днешната ситуация. Видя се, че в криза европейците вярват на уверените лидери като председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, канцлера Меркел, премиера Борисов и другите лидери от ЕНП, които предприеха решителни мерки първо за справяне със здравния аспект, а след това и с осигуряване на финансов ресурс за възстановяване на икономиката.“ Това заяви Ева Майдел по време на разговора с бившия полски премиер и бивш председател на Европейския съвет Доналд Туск.

Ева Майдел представи резултатите от инициативата си за дискусии между евродепутати и световни специалисти по COVID-19, която беше приветствана от Туск. Двамата обсъдиха и актуалната тема за бъдещето на ЕС и нуждата най-голямото политическо семейство в Европа ЕНП да формира позицията си в унисон с желанията на европейските граждани.

„Няма смисъл от поредното упражнение, в което посоката на развитие на Европа се решава в няколко политически офиса в Брюксел, Берлин и Париж. ЕС има смисъл, защото прави животът на европейците по-добър в определени сфери. Ако гражданите искат повече ЕС в някой сектор или по-малко европейски решения в друг, трябва да ги послушаме, защото само така ще върнем интереса им към случващото се в ЕС.“ Това заяви Ева Майдел, която участва в екипа на ЕНП в Европарламента, работещ върху приоритетите на партията за бъдещето на ЕС.

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954