Ердоган: Коронавирусът разкри несправедливостта на Запада

ЕС и Свят 09.11.2020 09:05 Снимка: ДНЕС+

Ердоган: Коронавирусът разкри несправедливостта на Запада

Политиката на враждебност към исляма и ксенофобията не са полезни за справяне с подобни проблеми, заяви Ердоган 

„Западните страни се сблъскват с проблеми не само в своята социална структура, но и в икономиките си“, заяви днес президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Изкривяването и несправедливостта в западните общества станаха много по-очевидни по време на пандемията от коронавируса, каза турският президент в окръг Коджаели, предават турски медии.

Ердоган, който каза, че хората в някои от най-развитите страни умират от COVID-19 поради липса на достъп до основни здравни услуги, подчерта, че разпалването на ислямофобията няма да спаси западните страни от този проблем.

Виждаме, че западните страни се сблъскват със сериозни проблеми не само със своята социална структура и социален мир, но и с икономически проблеми, каза той.

Свидетели сме на ментална безпомощност под булото на разврата в западните страни и на това как неразвитите страни са обречени на бедност, посочи президентът.

Ердоган често критикува нарастващата ислямофобия в западните страни, включително Франция, чийто президент наскоро обяви мерки за справяне с това, което той нарече „ислямистки сепаратизъм“, посочва БГНЕС.

Подобни политики всъщност насърчават ислямофобията и застрашават мюсюлманите, твърди Ердоган./БГНЕС

CHF CHF 1 1.81012
GBP GBP 1 2.19897
RON RON 10 4.01295
TRY TRY 10 2.18548
USD USD 1 1.61319