Джон Кери се срещна с делегация на сирийската опозиция

ЕС и Свят 26.07.2013 09:21

Американският държавен секретар Джон Кери се срещна в Ню Йорк с 6-членна делегация на сирийската опозиция, предадоха информационните агенции.

В състава на делегацията бяха включени представителят на сирийската опозиция във Вашингтон, бившият търговец на недвижими имоти от Тексас Убаб Халил, както и новият опозиционен лидер Ахмед Джарбу, политологът Бурхан Галюн, професорът от университета в Арканзас Наджиб Гадбан, лидерът на организацията „Демократична трибуна" Мишел Кило, бившият сирийски дипломат Самир Шишакли.

Представителите на сирийската опозиция за пореден път призоваха САЩ да окажат помощ на бунтовниците, за да бъдат спрене кръвопролитията в Сирия.

Очаква се в петъчния ден да се състои неформална среща на делегацията с представители на страните-членки на Съвета за сигурност на ООН.

Междувременно гевералният секретар на ООН представи данни, според които от началото на сирийския конфликт в страната са загинали над 100 хиляди души.

Доскоро ООН смяташе, че жертвите са 93 хиляди, но числото беше коригирано след представянето на нави данни. .

Бан Ки Мун разговаря в Ню Йорк с американския държавен секретар Джон Кери. Двамата смятат, че в най-кратки срокове трябва да бъде намерено политическо решение за излизане от конфликта. /news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448