Доналд Тръмп заплаши създателите на "Стажантът" с Мария Бакалова със съд, нарече филма "боклук"

ЕС и Свят 25.05.2024 08:48 Снимка: ДНЕС+

Доналд Тръмп заплаши създателите на "Стажантът" с Мария Бакалова със съд, нарече филма "боклук"

Доналд Тръмп би искал да каже на "Стажантът": "Уволнен си". Чрез свой говорител бившият президент, който в момента е в разгара на наказателния си процес в Ню Йорк, отправи нападки към новия филм "Стажантът", посветен на първите му дни в сферата на недвижимите имоти. Тръмп заплаши със съдебни действия създателите на филма, наричайки го “откровено фалшив ” ,“боклук ” и “чиста измислица.”

След премиерата на "Стажантът” на бляскавия филмов фестивал в Кан главният говорител на кампанията на Тръмп - Стивън Чунг направи изявление за филма пред Variety. “Ще заведем съдебно дело, за да се справим с откровено неверните твърдения на тези претенциозни създатели на филма. Този боклук е чиста измислица, която сензационно раздухва лъжи, които отдавна са опровергани. Това е намеса в изборите от страна на холивудските елити, които знаят, че Тръмп ще си върне Белия дом и ще победи подкрепяния от тях кандидат, защото нищо, което са направили, не е проработило."

В "Стажантът" Себастиан Стан е в ролята на Тръмп в началото на кариерата му, когато той е на безмилостния път да се превърне в магнат в сферата на недвижимите имоти. Във филма участват още носителят на "Еми" Джереми Стронг като адвоката и ментор на Тръмп и номинираната за "Оскар" Мария Бакалова като първата съпруга на Тръмп - Ивана Тръмп.

Във филма, който получи осемминутни овации в Кан, младият Тръмп се подлага на липосукция, взима наркотици и си присажда коса. "Стажантът" включва и спорна сцена, в която Тръмп напада Ивана физически, а след това и сексуално. (В показания по време на развода Ивана обвинява бившия си съпруг, че “я е насилил” през 1989 г., но през 2015 г. тя оттегля твърдението си, като казва пред CNN, че историята на Daily Beast за по-ранните ѝ твърдения е “напълно неоснователна”).

Според екипа на Тръмп филмът “е чиста злонамерена клевета. "Стажантът" не трябва да вижда бял свят и дори не заслужава място в секцията с евтини DVD-та”, продължава в изявлението си Чунг.

Тръмп не е единственият човек, свързан с филма, който има проблеми със "Стажантът".

Според Variety милиардерът Дан Снайдър, приятел и дарител на Тръмп, който е помогнал за финансирането на филма чрез компанията Kinematics, е смятал, че помага за създаването на филм, който представя бившия президент в положителна светлина. Съобщава се, че Снайдър, бившият собственик на Washington Commanders—който дари повече от 1 млн. долара на комитетите за набиране на средства и встъпване в длъжност на Тръмп—през 2016 г. и даде 100 000 долара за президентската му кампания през 2020 г.—е “бесен” заради негативното представяне на Тръмп във филма и е привлякъл адвокатите на Kinematics да се опитат да предотвратят излизането на филма.

"Стажантът" участва на филмовия фестивал в Кан без американски разпространител и към момента все още няма такъв. От своя страна, на пресконференция след дебюта на филма режисьорът Абаси се отърси от заплахата на Тръмп — “Всички говорят за това, че е съдил много хора, но не говорят за процента на успеваемост, нали разбирате?"— каза Абаси, преди да предложи бившия президент да гледат филма заедно, като се аргументира, че той може да бъде “изненадан” от него.

Източник: fakti.bg

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955