Депутат с коронавирус гласува в скафандър в македонския парламент

ЕС и Свят 19.04.2021 14:48 Снимка: ДНЕС+

Депутат с коронавирус гласува в скафандър в македонския парламент

Северна Македония надмина и най-смелите представи за желание на депутатите за работа.

Парламентът на републиката се превърна в подобие на космическа станция, когато в него се появиха двама депутати в скафандри заради заразата им с коронавирус. Народните представители трябва да гласуват ударно закони за финансова помощ в пандемията, предава БГНЕС. 

Единият от нетърпеливите депутати бе СДСМ и коалицията „Ние можем“ Бисера Костадиновска-Стойчевска.

„И здрава, и болна, имам задължението да направя всичко, за да могат гражданите да получат помощта, която правителството им е предоставило“, заяви тя.

Целта на предприетата инициатива, изглежда, беше изпълнена, тъй като депутатите приеха по съкратена процедура предложения пакет от мерки.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски нарече пристигането в този вид на двамата положителни за Covid депутати в парламента „тероризъм“ и обяви, че неговата парламентарна група ще повдигне наказателни обвинения.

Депутатът Елми Азири от Алианса за албанците заяви на пресконференция, че случилото се в парламента е класическа злоупотреба с поста председател на парламента, който е позволил това да се случи.

Според него единствената цел на Талат Джафери и мнозинството в парламента е да се направи медийно шоу.

Македонският премиер Зоран Заев отправи поздравления в своя Фейсбук профил към депутатите за „успешното приемане на мерките и намирането на начин това да бъде постигнато“.

А министърът на правосъдието Боян Маричич похвали „героичния акт на депутата Бисера Костадиновска-Стойчевска“./БГНЕС

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709