Билдербергите пак заседават! Стягайте се за сериозни проблеми

ЕС и Свят 30.05.2014 21:20

Украйна е сред основните теми, които ще бъдат обсъдени на поредната тайна среща на членовете на Билдербергския клуб тази седмица.
Билдербергският клуб се счита за една от структурите на така нареченото “Световно правителство“, участващо във вземането на решения с глобално значение. Предполага се, че тази година той ще се съсредоточи върху съгласуване на действията на САЩ, ЕС и техните съюзници в Югоизточна Азия в случай на навлизане на руски войски в Украйна, в намиране на отговор на руско-китайската газова „сделка на века“, както и върху готовността на Запада за пълномащабна световна война.

В Копенхаген са се съгласили да дойдат генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс, бившия шеф на американската АНС Кийт Александър, ръководителят на британското разузнаване МИ6 Джон Сауърс, директорът на МВФ Кристин Лагард. Също така ще участват политици, бизнесмени и представители на разузнаването от Европа, САЩ и някои азиатски проамерикански страни (Япония , Южна Корея, Тайван).
На сайта на конференцията се казва, че „няма ясна програма“. Освен Украйна, сред въпросите на тридневната среща, която бе открита в четвъртък, има и такива, свързани с обмена на разузнавателна информация. Очаква се също участниците да обсъдят възможните начини за по-нататъшно развитие на Европа.

Билдербергският клуб (Bilderberg group) е неформална организация, която веднъж в годината организира конференция с около 130 участници в различни държави по света. Повечето от тях са влиятелни хора в политиката, бизнеса или банковото дело. Входът за конференцията е само чрез лична покана. Участниците имат право да използват за свои цели заключенията на конференцията, но им е абсолютно забранено да предоставят информация за това кой е направил изявление по един или друг въпрос.

Организацията съществува от май 1954 г. и е създадена в холандския град Остербек в хотел „Билдерберг“ от разузнавателните служби на САЩ, за да запазят контрола над европейския елит. Тъй като методите за пряка намеса на САЩ в европейските дела предизвикват определено възмущение сред обществото е създаден „Алианс“, наречен по-късно Билдербергска група, планиран като „клуб за размишление“ за представители на управляващите кръгове на най-големите корпорации и страни – членки на НАТО. Председател на клуба става принц Бернхард Холандски, съпруг на кралица Юлиана, в близкото минало - служещ на Хитлер офицер от СС, който в началото на 50-те години бил основният акционер на петролната компания Royal Dutch Shell.

Сред 80-те души, които присъстват на учредителното събрание на клуба Билдерберг, важна роля играят Д. Рокфелер, ръководителят на Фонда “Рокфелер” Хайнц, президентът на Фонда “Карнеги” Д. Джонсън. В създадения тогава ръководен комитет влизат представители на Ротшилдите, банката на Шрьодер, вестник „New York Times“, лондонският Кралски институт за международни отношения и ЦРУ. Истинските лидери са барон Едмънд де Ротшилд и Лоурънс Рокфелер , избиращи членове на клуба.

Една от основните цели, изложени веднага след формирането на групата, е била да се създаде европейска супердържава със собствена централна банка и единна валута, под „естествения“ контрол на САЩ. Крайната цел на Билдербергския клуб е формулирана като създаване на транснационално правителство.

Клубът е изграден на принципа на масонска ложа, неговата структура включва три кръга.
„Външният кръг“ е доста широк и обединява до 80 % от участниците. Членовете на този кръг знаят само част от реалните и истински цели на стратегията. Вторият кръг, сравнително по-затворен, е Комитетът за управление (Steering Committee), състоящ се от 35 души – това са онези, които са запознати със задачите на групата на около 90 %.

Най-тесният тесен кръг – Консултативният комитет (Advisory Committee), състоящ се от около десет души, е напълно информиран за реалните цели и стратегия на организацията и има пълна власт над делата на групата в периода между годишните й срещи. Както пише италианското списание “Europeo“ през 1975 г., „въпреки разнообразието на своите членове, като цяло Клубът е един вид суперправителство, оформящо по свое усмотрение дейността на западните правителства“.

В момента в клуба редовни участници са Едмънд де Ротшилд, Дейвид Рокфелер , Збигнев Бжежински, Пол Улфовиц, Хенри Кисинджър, Ричард Холбрук, Етиен Давиньон, Хенри Хайнц, Романо Проди. Смята се, че дейността на клуба обединява 383 души, една трета от които са американци – представители на кабинета на председателя на Държавния департамент на САЩ, големите корпорации, банки и предприятия.
Билдербергският клуб се събира всяка година на различни места. През 2013 г. това бе английският хотел Grove. Както беше съобщено след това на сайта InfoWars, „вътрешен човек“ е съобщил дневния ред на миналогодишната среща.

Сред задачите на клуба са разрушаване на ядрените съоръжения на Иран в рамките на три години, продължаването на войната в Сирия чрез предоставяне на оръжие на противниците на Асад, заплахата от глобална пандемия, поемане на контрола над 3D- печата, интернет мониторинг , „умни“ градове за контрол на масите, разпръскване на протестите срещу ожесточените икономически мерки, възпрепятстване на излизането на Великобритания от ЕС, подкрепа за еврото, за да се спаси еврозоната, увеличаване властта на централните банки, увеличаване обемите на предаване от страна на властите на богатство от държавите към корпорациите и предпазване на нарастващия кредитен балон от спукване.

Предполага се, че тази година ще стане дума за съгласуваните действия на САЩ, ЕС и техните съюзници в Югоизточна Азия в случай на навлизане на руски войски в Украйна, отговор на руско-китайската газова „сделка на века“, както и за готовността на Запада за пълномащабна световна война. /30dumi.eu
CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448