Байдън бори расовото неравенство в САЩ с пакет от мерки

ЕС и Свят 29.07.2020 09:12 Снимка: ДНЕС+

Байдън бори расовото неравенство в САЩ с пакет от мерки

Увеличаване финансирането на домакинства с ниски доходи, капитала за малките предприятия, притежавани от представители на малцинствата, както и по-големи разходи за инфраструктура, насочени към черните общности, предаде Fox News.

Кандидатът на демократатите за президент на САЩ Джо Байдън обяви в своя предизборен план поредица от мерки във вторник, които имат за цел да се справят с огромните расови неравенства в страната.

Байдън ще представи официално плана си във вторник следобед по време на реч в родния си град Уилмингтън, щата Делауеър.

Според щаба на кандидата, това са исторически мерки.

Планът е четвъртият от поредица подобни, които Байдън е представил през последния месец за рестартиране на националната икономика, която пострада от пандемията на коронавирус.

Предстои Демократичната национална конвенция следващия месец, когато Байдън ще бъде официално номиниран като носител на стандарт на своята партия.

"Черните и латиноамериканците са три пъти по-уязвими, отколкото белите хора от вируса", казва Байдън в речта си, откъси от която бяха, публикувани от кампанията му по-рано. Близо 18 милиона души са без работа. Безработицата при афроамериканците е 15%, при латиноамериканците е 14,5%. Над 40% от бизнесите на черните, или общо 440 000, са били затворени принудително", подчертава Байдън.

Икономическите промени на бившия вицепрезидент също идват на фона на два месеца национални размирици и протести.

Предложенията, разкрити във вторник, ще тласнат над 50 милиарда долара нови инвестиции в собствен капитал и рисков капитал за предприемачи в икономически неравностойни райони./news.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286