Български и сръбски туристи са с COVID-19 на Тасос, карантинирани са в хотел

ЕС и Свят 08.07.2020 16:13 Снимка: ДНЕС+

Български и сръбски туристи са с COVID-19 на Тасос, карантинирани са в хотел

На остров Тасос са потвърдени 4 случая на туристи, които са дали проби за тестване при влизането си в страната. Става дума за сръбски и български туристи. Те нямат симптоми и са настанени в определения за карантиниране хотел на острова, предава БТА.

Тревога предизвикват у местните общности случаите на коронавирус сред туристи, които се установяват в различни туристически центрове, някои от които по островите.

Други установени случаи, някои от които асимптоматични, са следните:

В Едипсос, Северна Евбея, е установен случай на коронавирус в туристическа група. Според сайта lamiareport.gr мъж на около 50 години е почувствал неразположение и е откаран в здравен център на острова, където, поради непознаване на санитарните протоколи, е пренасочен заедно с жена си към болницата в Ламия, Централна Гърция. Там е диагностициран с Ковид-19. Двойката е от Сърбия и е влязла в Гърция с група от около 20 души на 4 юли.

Под карантина в северната част на остров Керкира (Корфу) е поставена сръбкиня. Според информация на Corfutvnews 60-годишната жена е пристигнала на острова през последните дни с автомобил.

Първият внесен отвън случай на остров Наксос е гръцки лекар, който живее във Великобритания и е пристигнал на острова с непълнолетната си дъщеря през Сърбия. Тестът му е направен на атинското летище "Елефтериос Венизелос", съобщава naxostimes.gr.

Главната дирекция за обществено здраве в област Лакония, полуостров Пелопонес, също съобщи за нов случай на коронавирус, внесен от чужбина.

В община Пангео, Северна Гърция, са установени два случая сред посетители от неуточнена националност, които са посетили през уикенда крайбрежието и са се завърнали в родината си./24 часа

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551