Българинът, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

ЕС и Свят 21.01.2021 09:45 Снимка: ДНЕС+

Българинът, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

47-годишният българин, който е един от тримата загинали при експлозията, която избухна в центъра на Мадрид вчера, по всяка вероятност случайно се е оказал на фаталното място.  На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин.

Според вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата. И двама загиват на място.

Последната жертва – вътре в сградата, е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден. 11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните. Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването ѝ ще започне още днес./БНР

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832