Amazon ще приема плащания с биткойни и разработва собствена криптовалута

ЕС и Свят 26.07.2021 18:12 Снимка: ДНЕС+

Amazon ще приема плащания с биткойни и разработва собствена криптовалута

Още преди края на тази година, Amazon най-вероятно ще приема плащания с биткойни, съобщават американските медии, цитирайни анонимен засега източник от компанията. През уикенда онлайн гигантът публикува обява за работа, която привлече вниманието и породи редица спекулации. От обявата, цитирана от CNBC, става ясно, че Amazon иска да наеме на лидерска позиция експерт по дигитални валути и блокчейн.

"Ще имате възможността да се възползвате от опита, който притежаевате в блокчейн, в дигитални валути на централните банки и в криптовалутите, за да развиете възможностите си, за да управлявате цялостната визия и продуктовата стратегия на компанията в тази област", гласи текстът.

От Amazon потвърдиха, че наистина са публикували въпросната обява за работа, но без официално да дават повече подробности. Според информацията от анонимния източник, цитирана в американските медии, компанията има идея да подкрепя крипто транзакции още от 2019-а година. Тази година това ще се случи с биткойна, а по-късно вероятно и с други криптовалути като Ethereum, Cardano и други.

"Вдъхновени сме от иновациите, случващи се в сферата на криптовалутите и проучваме как всичко това може да се впише в Amazon. Вярваме, че бъдещето ще бъде построено върху нови технологии, които позволяват модерни, бързи и евтини плащания и се надявам, че ще можем да предложим възможно най-скоро това бъдеще на нашите клиенти", заявяват от Amazon.

Все по-усилено се говори, че в момента в компанията текат подробни инструкции, свързани с различни криптопроекти, които идват от страна на основателя на Amazon Джеф Безос. Интернет гигантът работи усилено и върху своя собствена криптовалута, твърди източникът от компанията. Най-вероятно тя ще стане реалност след около една година./money.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448