Афганистанец, продал дъщеря си на 9 г. по принуда: Моля ви, не я бийте!

ЕС и Свят 02.11.2021 19:45 Снимка: ДНЕС+

Афганистанец, продал дъщеря си на 9 г. по принуда: Моля ви, не я бийте!

Афганистанец беше принуден да продаде 9-годишната си дъщеря, за да нахрани семейството си. Парвана и близките й живеят в лагер за бежанци в северозападната провинция Багдис през последните четири години, пише в. „Дейли мейл”.

Основното им препитание е от хуманитарни помощи и работа, която им осигурява доход от едва 2 паунда на ден.

Но откакто талибаните взеха властта в Афганистан, икономиката на страната е на прага на колапса, а международни организации временно спряха хуманитарната помощ. Така, животът за хиляди семейства като това на Парвана, стана още по-труден. И мнозина се принудиха да продадат невръстните си дъщери за съпруги на доста по-възрастни мъже.

Затова и 12-годишната сестра на Парвана се превръща в дете-булка още преди месеци, за да осигури насъщния за семейството си. Сега обаче бащата Абдул е принуден да продаде и по-малката си дъщеря – на 55-годишен жених, на който през сълзи казва: „Моля ви, не я бийте!”, предаде Нова тв.

За Парвана женихът е платил 1600 паунда в брой, овце и земя – но тази „зестра” ще помогне на семейството й да оцелее само няколко месеца, като осигури основни хранителни продукти като хляб, ориз и брашно. Измъчван от вина бащата на момичето споделя, че след продажбата на децата си, е изгубил напълно съня си. „Вкъщи има осем гърла за хранене. Продадохме всичко ценно, което имахме, за да оцелеем. Нямах друг избор”, твърди той в интервю за Си Ен Ен./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448