Затварят два незаконни магазина след спецакция на полицията в Твърдица

България 28.09.2022 20:01 Снимка: ДНЕС+

Затварят два незаконни магазина след спецакция на полицията в Твърдица

Два незаконно работещи магазина са открити при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в ромския квартал в Твърдица. Работи се и по сигнал за търговия с вот, съобщи БНР.

Проверявани са търговски обекти, автомобили и граждани. В частен дом е установен и магазин, в който не е имало касов апарат.

На импровизирани полицейски КПП-та са били проверявани влизащите и излизащи автомобили от квартала, товарите, документите на водачите и пътниците. Установени са редица нередовни шофьори.

По време на акцията са проверени три търговски обекта в квартала. Предстои НАП да затвори незаконните магазини, информира главен инспектор Борис Борисов, цитиран от националното радио.

"В два от обектите са намерени и тетрадки с вересии, по които ще бъдат образувани проверки. Същите ще се докладват на Районна прокуратура Сливен", посочи той.

Проверява се и сигнал за закупуване на гласове, след като възрастен жител на квартала е обявил пред БНР, че е чувал, че там се извършва изборна търговия.

Продължават специализираните полицейски операции в Сливенска област, като такива вече са проведени в Нова Загора, Котел и селата Чинтулово, Жельо войвода и Селиминово.

Към момента няма задържани за купуване на гласове.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648