Заради онлайн срещите близо една трета от бизнес пътуванията ще изчезнат

България 03.08.2020 10:36 Снимка: ДНЕС+

Заради онлайн срещите близо една трета от бизнес пътуванията ще изчезнат

Пътуванията в бъдещето, но не онези по филмите, а тези, реалните, чиито обеми бяха в пъти по-високи преди кризата.

Определено пандемията промени Света, промени и бизнес пътуванията. Милиони хора в световен мащаб използваха въздушния и наземен транспорт за физически срещи с ръководтсва на компании и потенциални клиенти. Днес, една трета от тях са в интернет. Така наречените конферентни връзки станаха много популярни и редица компании използват платформите, за да работят.  Да се върнем към пътуванията. Как ще изглеждат те в бъдещето? Допитване до експерти в индустрията установява, че повечето от тях очакват продължително понижение при бизнес пътуванията, но смятат, че тези с цел развлечение ще се оттласнат бързо от дъното.

Това означава, че авиокомпаниите и хотелите ще трябва да променят бизнес плановете си, тъй като няма да могат да разчитат толкова силно на приходите си от корпоративни пътувания. В такъв случай могат да се очакват по-високи цени на билетите и по-скъпи нощувки в хотелите, тъй като представителите в сектора ще искат да покрият загубите си от бизнес потребителите.

Авиоиндустрията също ще трябва да преразгледа бизнес плановете си, казват експертите. Решението, отново да се върнат „старите“ обеми на пътуванията под каквато и да е форма, е наличието на ваксина, ефективно лечение или медикаменти. Кога ще стане това? Със сигурност отговорът ще е в бъдещето!

Антония Димитрова

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286