Замесиха името на доц. Ангел Кунчев във фалшива реклама за лекарства

България 14.02.2024 10:47 Снимка: ДНЕС+

Замесиха името на доц. Ангел Кунчев във фалшива реклама за лекарства

Замесиха доц. Ангел Кунчев  в измама с фалшива реклама. В нея се твърди, че главният държавен здравен инспектор е открил препарат за възстановяване на зрението, който е изключително ефективен.

Интервюто е публикувано на интернет страница, наподобяваща сайта на NOVA. В него се твърди, че бабата на доцент Кунчев е имала проблем със зрението, което чудодейните капсули са успели да излекуват. За "откритието" си лекарят дори бил аплодиран в продължение на 10 минути по време на Европейския конгрес на офталмолозите.

„Първоначално, когато разбрах за измамата, си помислих, че наглостта на тези симпатяги е огромна. Дори когато им казвате, че няма такова нещо, те продължават да твърдят, че лекарството е налице, че на конгрес е представяно. Пък са ми и ръкопляскали. Приказката ми хареса. Добре са я съставили", коментира в студиото на „Здравей, България" по Нова тв  доц. д-р Кунчев.

По думите му е лошо, че в тази схема, в която са замесени и други известни имена в медицината, продължава доста дълго време.

„Когато се сблъсках с първия подобен случай преди години, бях много афектиран. Опитах се да разбера има ли някакъв шанс да се справим с тази измама и да предприемем някакви действия, но се оказа, че това е малко вероятно. Схемата е така измислена, че бързо се сменя сървърът, на който е качен сайтът. Той е регистриран в държави, в които европейското законодателство не важи. Лъжат се доста хора за сериозни суми", подчерта доц. Кунчев.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612