Втора вечер Радев слезе при протестиращите, обяви Борисов за „автократ“

България 10.07.2020 18:47 Снимка: ДНЕС+

Втора вечер Радев слезе при протестиращите, обяви Борисов за „автократ“

Без изненада – за втора поредна вечер президентът Румен  Радев слезе на аранжирания протест на БСП, „Демократична България“ и Мая Манолова пред президентството. „Обединителят на нацията“ обяви, че днес на площада се решавало бъдещето на България.

„Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре! Няма да повторим грешките от 2013, няма да се делим на леви и десни, русофили и русофоби“, обедини с две думи непримиримите политически противници Радев.

„Не сме тук защото сме еднакви. Тук сме да защитим свободата си, тук сме да кажем не на политическите репресии, на прокурорския рекет. България не е бащиния на автократа, не е собственост на олигарсите, тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме машинно гласуване, за да не може мафията да се възпроизвежда“, издекламира Радев.

Часове преди очакваното решение за допускане на страната ни в Еврозоната, президентът обясни това с факта, че Европа ни гледала с „широко затворени очи“.

„Мафията ще сее разкол, ще организира бутафорни контрапротести и провокации“, заяви Радев, който обяви, че протестиращите в подкрепа на Борисов са там „от принуда и страх“, но щели скоро да размислят./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987