Врачанин демонстративно сряза скобата на колата си

България 01.08.2022 10:42 Снимка: ДНЕС+

Врачанин демонстративно сряза скобата на колата си

Клип с демонстративно премахване на скоба от автомобил във Враца обиколи социалните мрежи, съобщи Нова тв. На кадрите се вижда как мъж с портативен флекс реже поставената му скоба за неплатено паркиране в синята зона на града. Докато върши нарушението, той гневно обижда с нецензурни реплики служителите на „Паркинги и гаражи“. Отрязаната скоба пък прибира след това в багажника си с думите „като сувенир“.

„За случая бях уведомен пряко от служителите на синята зона и екипа, поставящ заключващите устройства – скоби. Веднага подадох сигнал в дежурната част на РУ на МВР– Враца. Нашите служители ме уведомиха, че лице е отрязало скобата, сложило я е в багажника и е напуснало мястото с автомобила си. С подаване на сигнала в полицията лицето беше бързо установено и задържано“, посочва Цветомир Илиев от Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“. По думите му подобни ситуации са ежедневие.

„Има постоянно недоволни граждани. Нашите служители, голяма част от които са жени, по метода на убеждението, успяват да се справят с трудните ситуации. В конкретния случай жената, която е била на смяна, е била далеч, но е чула шума от рязане на метала. Тя е предупредила своевременно колегите си от екипа, за да започне издирване на този автомобил“, отбелязва Илиев.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648