Военномедицинска академия получи поредно признание за битката с COVID-19

България 28.04.2022 19:12 Снимка: ДНЕС+

Военномедицинска академия получи поредно признание за битката с COVID-19

Военномедицинска академия (ВМА) получи поредно признание за активното си участие, проявен висок професионализъм и всеотдайност при посрещането и преодоляването на пандемията от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Отличието от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи беше връчено на Валентина Цекова, главна медицинска сестра на ВМА, по време на ежегодната церемония по случай 12 май – Международния ден на сестринството.

Сред най-добрите професионалисти по здравни грижи в България са и Росица Кръстева – старша медицинска сестра на Първа клиника по инфекциозни болести – звено, което повече от две години се грижи за пациенти с коронавирус, и старшина Десислава Стоева – старша медицинска сестра на Мултипрофилно спешно отделение, която беше сред първите екипи на временния ваксинационен център на ВМА, в който до момента са поставени над 150 000 дози от ваксините срещу COVID-19.

От началото на пандемията до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса. Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи. Винаги сме подхождали към отделните пациенти индивидуално и по утвърдени научно обосновани терапевтични схеми. А зад добрите успехи в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес, посочват от ВМА.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648