ВМРО: Македония няма място в ЕС, докато не се изчистят въпросите разсписани  в рамковата позиция

България 04.05.2022 12:27 Снимка: ДНЕС+

ВМРО: Македония няма място в ЕС, докато не се изчистят въпросите разсписани  в рамковата позиция

„Когато се започнат преговори, всички проблеми с Република Северна Македония щели да бъдат решавани предварително? Как точно по време на преговорите, ние ще започнем да налагаме вето? Няма как. Целият въпрос е: нека сега да ги пуснем, пък те утре ще ревизират”. Това заяви по време на протеста на МВРО Александър Сиди.

По думите му езикът на омразата в РСМ е ежедневие. Сиди е категоричен, че аргументът Македония да бъде присъединена  в ЕС, заради  голямо руско влияние, което има, е абсолютна лъжа. „Ние искаме руското влияние да бъде премахнато и тогава тази държава да влезе в ЕС”, подчерта  той.

„Направихме огромна стъпка и открихме самолетна линия София-Скопие, която издържа няма и два месеца. Това е единственото, което направихме. Вместо да натиснем и да кажем: направете си магистралата до Скопие, коридор номер 8, който е изключително важен за България, направете жп линията, ние правим самолетна линия и казваме, че всичко е решено. Това е начинът, по който разсъждава нашият премиер Кирил Петков.

Александър Сиди беше категоричен, че от ВМРО ще са пред Министерски съвет всеки ден и ще правят различни акции, за да са сигурни, че българският интерес няма да бъде предаден.

Христо Иванов, който е част от младежката организация на ВМРО посочи, че в националната ни политика по темета с Република Северна Македония се наблюдава един хаос и разнобой.

По думите му над 90 процента от българското общество заявяват, че Македония няма място в ЕС, докато не се изчистят въпросите разсписани  в рамковата позиция.

Христо Иванов заяви, че членовете и симпатизантите на ВМРО през целия ден ще бъдат пред МС, а в 18 часа ще отидат на паметника на Крилата.  

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648