Вили Лилков предлага ротационен председател в СОС

България 22.12.2023 09:07 Снимка: ДНЕС+

Вили Лилков предлага ротационен председател в СОС

Трябва да има разбирателство в Столичния общински съвет. Това заяви пред БНТ Вили Лилков.

Работата в общината не е тръгнала, по думите му. Не е нормално случващото се в СОС, по мнението на общинския съветник.

Не е приета план-сметката за чистота в София. Това означава, че ще се чисти по-малко. Трябва да намерим изход, категоричен е Лилков.

Върви се към ротационен председател и плаващи мнозинства, според него. Това и ще предложи коалиция КОД. Не искаме председателски места в комисиите, искаме да се отпуши работата в СОС, подчерта Лилков.

Изведнъж се забравили проблемите на София, по мнението му, а започнали да се правят политически сметки. Забравяме политиката, а напред извеждаме аритметиката, посочи общинският съветник.

Все още не е свален градусът на предизборната битка, според него.

Въпросът с Паметника на съветската армия е политически, каза Лилков. Крайно време беше този въпрос да се реши, изтъкна той.

Припомняме, че до момента формацията ПП-ДБ ("Спаси София") два пъти издигна кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС, а на третото заседание на Общинския съвет не предложил кандидат, за да даде възможност на останалите 38 общински съветници да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и решението беше отложено. При петия си опит СОС отново не успя да си избере председател.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957